Crema de cacauet

INGREDIENTS:

- 170 g de mantega estovada, a temperatura ambient
- 100 g de sucre morè
- 80 g de sucre blanc
- un ou
- Una cdta. d'extracte de vainilla o 1 beina
- 185 g de mantega de cacauet
- 270 g de farina de rebosteria
- 1/2 cdta. de bicarbonat sòdic
- 1/4 cdta. de sal
- 1/2 tassa de cacauets picats (facultatiu)

Preparació:

1. Posem la mantega estovada i els sucres en un bol. Batem amb varetes, bé amb batedor, bé en un robot, fins que la barreja tova i blanquegi. Com sempre us diem, amb compte si fa calor a la vostra cuina que no es fongui la mantega; la barreja s'ha de mantenir mat, si la veiem brillar hem ficar el bol a la nevera uns minuts. Si la mantega es fon la barreja no esponjarà com cal.

2. Afegim les llavors de la beina de vainilla o l'extracte (jo trituro les beines buides que guardo amb el sucre i les afegeixo). Afegim la mantega de cacauet i batem una mica fins que s'integri. Afegim a continuació l'ou i repetim l'operació.

3. Pesem i tamisem la farina juntament amb el bicarbonat i la sal. Afegim aquests sòlids al contingut del bol i barregem bé amb pala o espàtula. Afegim els cacauets picats, si els posem.

4. Emboliquem la massa en plàstic i la deixem reposar a la nevera mentre el forn s'escalfa. Posem el forn a escalfar a 175 º (amb aire) / 195º (sense aire).

5. Quan el forn ha agafat temperatura de creuer preparem unes safates de galetes. Anem fent pilotetes amb la massa, de la mida d'una nou petita, i les posem sobre les safates. Amb una forquilla, aixafem cada boleta en un sentit primer, i després una altra vegada en perpendicular, fent un petit enreixat. Cal posar les boletes bastant separades, perquè les galetes creixen al forn. Amb aquestes quantitats surten 56-60 galetes.

6. Posem al forn les galetes per tandes, al voltant de 12 minuts cada tanda, a mitja alçada del forn. Les traiem a refredar sobre una reixeta, traslladant-les amb delicadesa amb una espàtula, perquè són fràgils quan encara estan calents. Les deixem refredar completament abans de consumir-les.

 

 

 

Crema de cacauet

Free Joomla templates by L.THEME